PRODUCENTER:


Tenimenti Angelini tar gärna emot besök men du bör avtala en tid med dom först. Enklast gör du detta genom att ringa på telefonnummer: 0039 0577 80411 alternativt faxa på nr: 0039 0577 849316. Deras mail och www-adress hittar du på länken här till höger.

Vingården och kontoret har öppet vardagar mellan kl 09.00-12.30 och 15.00-18.00

Mer om restaurangtips på nästa sida.

Läs mer
Tenimenti Angelini
Tenimenti Angelinis vin kommer från tre egendomar i Toscana, alla i familjen Angelinis ägo. De ligger i olika appellationer, San Leonino i Chianti Classico, Tenuta Trerose i Montepulciano och Val di Suga i Montalcino. De tre sammanfördes under det gemensamma namnet Tenimenti Angelini 1994.

Vingårdarna har planterats om med mycket högre densitet (6000 rankor per hektar, upp till 7200 på San Leonino) och alla de gamla jäskaren av betong och ek har ersatts av rostfritt stål och fat av ny fransk ek.

Chianti Classico i San Leonino görs av sangiovese (95 %) och canaiolo (5%) och Vin Santo i Montepulciano av moscato och trebbiano (60/30) plus lite grechetto och s. colombano. Man har även mindre odlingar av syrah och cabernet sauvignon, men sangiovese är - som brukligt i Toscana - den dominerande druvan.

Tenimenti Angelini är en del av Angelini Group som har vidsträckta intressen i Italien. Bland annat driver de en hotellkedja i Italien samt producerar både livsmedel och vin, med betoning på det traditionellt italienska. Konglomeratet som har över 3000 anställda i flera länder- leds av styrelseordföranden Francesco Angelini, sonson till grundaren.


Brunello di Montalcino Val di Suga
Monsenese Chianti Classico Riserva
San Leonino Chianti Classico
San Leonino Governo
Simposio Vino Nobile di Montepulciano
Simposio Vino Nobile di Montepulciano Magnum
TreRose Vin Santo di Montepulciano


www.tenimentiangelini.it